Espai de Contes i Cançons

Acompanyament en el creixement personal d’infants i joves

Amb Caro Von Arend

Aquesta proposta té com a objectiu viure el conte i compartir allò que ens suggereix, tot creant un espai d’escolta i transformació des d’un acompanyament afectiu i respectuós.

A tots ens agrada escoltar històries i deixar-nos bressolar per la música de les paraules, de la mateixa manera que tots tenim coses a contar i la necessitat de ser escoltats i comunicar-nos. La tasca del narrador és encomanar aquestes ganes de compartir històries i les emocions que ens provoquen, tot obrint noves formes de convivència i fent de canal de transmissió a través de la paraula.

Els contes, ja siguin narrats o escrits, són eines poderoses que ens ajuden a créixer i a superar obstacles. Els sentiments que ens desperten enforteixen el vincle entre el narrador i l’oient. El conte, com a un mirall, ens ajuda a comprendre les emocions que sentim, sense jutjar-les, simplement identificar-les i si és el cas, transcendir-les o transformar-les.

La música ens ajuda a endinsar-nos en l’espai màgic dels contes i es fa indispensable. Ens relaxa, ens desperta, ens activa, ens emociona i ens parla amb el seu llenguatge universal. En aquestes trobades els participants viuen en primera persona una història, l’escolten, la canten, l’experimenten. Així s’estén davant seu un pont cap als sentiments i les emocions, a través de la seva pròpia vivència i sense cap tipus d’imposició.

Els contes i les cançons ens ajuden a desenvolupar la creativitat, millorar la capacitat d’expressió i comunicació, cultivar l’esperit crític, l’empatia i la tolerància. A través dels contes perdem la por de compartir, aprenem a treballar en grup, i en definitiva a gestionar les relacions.

En aquest espai, el conte i la música són les eines a través de les quals podem superar pors, vergonyes, inseguretats i agafar confiança i autoestima. És un espai per a l’auto-coneixement, la consciència emocional i el benestar, sostingut per la complicitat del grup i un ambient distès i enriquidor.

Desitgem que aquest sigui un espai dels infants/joves i per als infants/joves, on trobin un recer, un lloc que els permeti ser qui son, sense màscares ni prejudicis, i donant-los sempre l’oportunitat de canviar si ho volen.

Horari: Formació de grup en procés. Si hi esteu interessats, poseu-vos en contacte amb la Caro.

Lloc: la Llanterna – Carrer del Pont, 19. Torelló

Preu: 15-18 euros/mes en funció del nombre de participants inscrits.

Contacte: Caro Von Arend lacavorca@gmail.com | 676998986