ESPAI

Can Bofill

Es tracta d’una casa del s.XVIII en el casc antic de Torelló que manté pinzellades de les diverses èpoques que ha travessat amb una atmosfera acollidora i familiar. La seva història va lligada a la de Torelló, concretament a la figura de Fortià Bofill, fundador de la Vitri, qui comprà la casa l’any 1881 per a instal·lar-hi el seu obrador metal·lúrgic, així com la seva vivenda. Més endavant hi hagué també botiga, després oficines de la Vitri i finalment el seu ús es dedicà exclusivament a vivenda de les successives generacions de la família Bofill.

El projecte de La Llanterna ha estat la motivació per a fer una “rentada de cara” a la casa després d’haver estat buida diversos anys i tornar-li a donar vida a través de activitats culturals i educatives per a la promoció de la salut integral.

La planta baixa de la casa és l’espai dedicat inicialment al projecte de la Llanterna, que disposa de diversos espais: rebedor/sala de te, sala petita, sala gran, canviador, lavabo, jardí i terrassa.

Imatges de la cerimònia performance d’inauguració

Fotos d’Anna Torres Clapera

Imatges del procés de reforma