Intensiu de Txikung

Bases teòriques, mètode i essència de la pràctica

amb Estel Vilar 31.07.21 – 01.08.21

El Txikung, Qigong segons la transcripció xinesa internacional, és un conjunt de teories i de tècniques mil·lenàries xineses de diverses escoles (MTC, Budisme, Taoisme, Confucianisme, Arts Marcials, etc.) que s’han mantingut vives i en evolució fins als nostres dies. Es tracta de mètodes basats en la regulació del cos (postura i moviment), la respiració, i l’estat mental i emocional, que cultiven l’experiència unificada de cos-respiració-ment. El Qigong és una de les branques de la Medicina Tradicional Xinesa, juntament amb l’Acupuntura, el massatge Tuina, la Fitoteràpia i la Dietètica xinesa. La pràctica del Qigong promou el benestar físic i mental, així com l’aprofundiment en el coneixement d’un mateix.

Aquest intensiu està concebut amb la idea de reforçar i clarificar els fonaments teòrics des d’una perspectiva acadèmica i integradora, així com aportar una experiència profunda de pràctica a través del mètode de les Sis Direccions (liu he gong 六合功) i la introducció als principis teòrics i la vivència del Qigong Espontani (zi fa gong 自发功). El taller va dirigit a persones que tinguin experiència prèvia en algun mètode de Qigong, meditació, Taijiquan (Taichi) o Ioga. No és necessari conèixer el mètode de les Sis Direccions ni el Qigong Espontani, els quals s’introduiran des del principi. Es farà un ensenyament molt proper i individualitzat donat que el nombre de participants no sobrepassarà les 8 persones.

Programa flexible:

dissabte 31 de juliol

Matí 10:00 – 11:00 Presentació i relaxació inicial

Matí 11:00 – 12:00 Introducció teòrica

Matí 12:00 – 13:00 Moviments 1 i 2 Liuhegong

Tarda 15:00 – 16:00 Moviments 3 i 4 Liuhegong

Tarda 16:00 – 17:00 Moviments 5 i 6 Liuhegong

diumenge 1 d’agost

Matí 10:00 – 11:00 – Pràctica estàtica de meditació

Matí 11:00 – 12:00 – Principis del Qigong Espontani

Matí 12:00 – 13:00 – Seqüència completa Liuhegong

Tarda 15:00 – 16:00 – Liuhegong + Zifagong

Tarda 16:00 – 17:00 – Aclariments i tancament

El mètode Liuhegong – Qigong de les Sis Direccions, també anomenat Qigong de la Unificació de Sis, promou l’harmonització en la persona de la part física i la psíquica, de l’experiència interior i l’experiència exterior. Ajuda a desenvolupar la percepció de la força vital o qi (“txi”) i a promoure la seva circulació natural sense bloquejos. La seqüència està composta de moviments senzills que faciliten la memorització i per tant l’entrada a un estat meditatiu de pràctica, cosa que la fa una forma de Qigong especialment accessible a persones de tots els nivells i de diferents condicions físiques. El mètode Liuhegong s’ensenyarà en base al sistema pedagògic de l’Institut de Recerca en Qigong de Xangai (上海市气功研究所 Shanghai Qigong Research Institute), pertanyent a la Universitat de Medicina Tradicional Xinesa de Xangai (上海中医药大学 Shanghai University of Traditional Chinese Medicine).

El Zifagong – Qigong Espontani es considera un mètode híbrid estàtic-dinàmic. Combina la pràctica meditativa del Qigong estàtic amb el moviment del Qigong dinàmic. S’introdueix a partir d’un mètode més convencional, en aquest cas, s’introdueix a partir del Qigong de les Sis Direccions. Es tracta d’una pràctica que activa un procés natural i individualitzat de desbloqueig i re-equilibrament de la circulació del qi a través de la intensificació del flux de qi primigeni induït pel propi estat meditatiu i amplificat per la pràctica en grup. Aquest procés ens pot confrontar a bloquejos físics, emocionals o psicològics que tinguem i no és sempre fàcil de transitar. No és una pràctica apta per tothom ja que requereix una gran disciplina interior de no-intervenció en el procés espontani. (Per més informació podeu llegir El Qigong Espontani)

Facilitadora: Estel Vilar Bofill, professora de Qigong i traductora del xinès especialitzada en Qigong. Llicenciada en Traducció per la UAB, màster en Gestió Cultural per la UOC, i formada en Qigong durant 6 anys a l’Institut de Recerca en Qigong de Xangai de la Universitat de Medicina Tradicional Xinesa de Xangai. Fundadora i coordinadora del centre la Llanterna des del 2019.

Lloc: la Llanterna. Carrer del Pont, 19. Torelló. Si el temps ho permet, es farà part del taller a l’exterior, en el jardí o el porxo.

Data: Dissabte 31 de juliol i diumenge 1 d’agost de 10:00 a 13:00 i de 15:00 a 17:00.

Preu: 100 euros / persona – 90 euros / persona per inscripcions en parella o inscripcions abans del 20 de juliol.

Grup molt reduït. S’ofereixen fins a 8 places exclusivament. Certificat d’assistència.

Contacte: Estel Vilar 609863180 | estel@lallanterna.com