Mindfulness

Amb Cristina Cortés, psicòloga col·legiada, especialitzada en transtorns d’ansietat. Instructora de Mindfulness per l’Institut esMindfulness de Barcelona i professora de Yoga per Sivananda.

Anomenem Mindfulness el procés psicològic de portar la nostra atenció a les experiències en temps present sense analitzar-les ni jutjar-les. Aquest procés es fa a través de la pràctica de la meditació, entre altres tècniques. La disciplina del Mindfulness té les seves arrels en diverses tradicions Budistes, com el Zen o Chan, el Vipassana o les tècniques de meditació tibetanes. Des dels anys 70 en el camp de la psicologia i la psiquiatria s’han estudiat diverses aplicacions terapèutiques del Mindfulness davant de una gran varietat de condicions psicològiques, i s’ha utilitzat per a reduir els símptomes de la depressió, l’estrès, l’ansietat i en el tractament de les addiccions, entre d’altres.

En aquest taller farem una introducció al Mindfulness on coneixerem les bases de la seva metodologia de gestió i reducció de l’estrès. Es tracta d’un taller pràctic i interactiu, que inclou exercicis d’atenció, relaxació i meditació, així com explicacions i espais de diàleg sobre els processos de la ment i el cos.  

El taller es farà en grup i té com a objectiu principal donar eines pràctiques per la reducció de l’estrès en moments puntuals del dia a dia de les persones tant a nivell personal com professional.

1. Què és Mindfulness o Consciència plena.


2. L’estrès


3. Eines pràctiques per a la reducció de l’estrès

Adreçat a:

A qualsevol persona que vulgui saber de què és el Mindfulness i com ens pot ajudar a sentir més benestar i a reduir l’estrès del dia a dia.

Horari: dissabte 16 de novembre de 10h a 13h

Preu: 45 euros (3 hores)