Cant Prenatal

Sessions de cos i veu basades en el mètode Psicofònic de Marie-Louise Aucher

amb Helena Vilar

El Cant Prenatal és una preparació a la rebuda de la vida. La seva vocació és desenvolupar el benestar, el vincle amb el nadó, l’acollida de l’infant i treballar al voltant del part.

I és universal! Tothom pot participar en el curs, fins i tot les mares que diuen que “no tenen bona veu”. En el Cant Prenatal no hi ha judici estètic. A més a més, el fet de cantar brinda, a la dona embarassada, una oportunitat lúdica i harmoniosa d’introspecció, de benestar i de connexió amb ella mateixa i amb el nadó.

Els exercicis de cos es sonoritzen i amb això podem treballar tant la respiració com el to muscular mitjançant vocalitzacions i cançons de bressol i de la vida. El nadó, quan neix, potser reconeix les melodies que ha estat escoltant durant la gestació.

Els pares/parelles també tenen el seu lloc en el Cant Prenatal. Podran gaudir del procés de l’embaràs, connectar amb el fill mitjançant la veu i compartir amb la mare un procés magnífic.

A qui va adreçat

 • A dones embarassades i les seves parelles o acompanyants. 
 • A qualsevol persona interessada en aquest treball (llevadores, doules, mares, etc.)
 • A les mares que acaben de tenir un fill que ja han assistit al taller durant l’embaràs els proposem venir al Taller de Cançons de Bressol per a mares i pares amb nadons (de 0 a 2 anys) o el Taller de Cant Postnatal (sense nadons).

Objectius dels tallers

 • Presa de consciència del cos
 • Acompanyar a la mare i el nadó (i el pare/parella) pel moment del part
 • Oferir un espai de trobada per compartir i escoltar, expressar les emocions
 • Aprendre cançons boniques que acompanyen el procés de gestació
 • Oferir un espai de benestar i expressió tant per la mare com pel nadó

Mitjans (basats en la Psicofonia)

Les sessions es desenvolupen a través de l’expressió i l’escolta del cos i la veu mitjançant l’activació òssia sonora, la respiració, la fonació i vocalització, basculació de la pelvis i balancejos, imatges mentals, treball de consciència corporal, sons greus i d’acompanyament al part, cançons relacionades amb la gestació i de bressol que afavoreixen la connexió, la comunicació i la complicitat entre la mare i el nadó i el benestar de tots dos.spai per compartir

Les sessions de Cant Prenatal tenen una durada de 90 minuts.

Incorporació a les sessions

 • Les mares poden incorporar-se en qualsevol moment durant l’embaràs. Recomanem començar entre el 4t i el 6è mes.
 • El grup és obert, això vol dir que una mare sempre pot afegir-se al grup encara que faci temps que aquest hagi començat.
 • Convidem a les mares a continuar venint algunes sessions més després del part, si ho volen. Després, per continuar treballant amb la música, poden començar el Taller de Cançons de Bressol per a mares i pares amb fills petits (de 0 a 2 anys) o el Taller de Cant Postnatal (sense nadons).
 • Els pares o acompanyants també són benvinguts a les sessions de Cant Prenatal. Si no hi ha la participació dels pares, es convocarà una única sessió extraordinària en la qual es demanarà la seva assistència. En aquesta sessió es treballaran bàsicament, els sons del part.

Horari: Formació de grup en progrés. Si t’interessa la proposta posa’t en contacte am nosaltres i fes-nos saber la teva disponibilitat! 

Lloc: la Llanterna – Carrer del Pont, 19. Torelló

Contacte: Helena Vilar laveuqueacompanya@gmail.com | 699 07 65 10