Txikung – Sis Direccions

El Txikung (Qigong) és un conjunt de tècniques mil·lenàries xineses que s’han mantingut vives i en evolució fins als nostres dies. Es tracta de tècniques basades en la regulació del cos (postura i moviment), la respiració, i l’estat mental i emocional, que cultiven l’experiència unificada de cos-respiració-ment. La pràctica del Txikung promou la vitalitat, l’equilibri emocional i la serenitat. El Txikung és una de les branques de la Medicina Tradicional Xinesa, juntament amb l’Acupuntura, el massatge Tuina, la Fitoteràpia i la Dietètica xinesa. La finalitat última del Txikung és l’estudi de la pròpia naturalesa i de la vida.

La pràctica setmanal és oberta a participants de tots els nivells, hi treballarem tan exercicis de Txikung estàtic (meditació, postura de l’arbre), com de Txikung dinàmic (seqüències de moviments), basats en el sistema pedagògic de l’Institut de Recerca en Txikung de Xangai (上海市气功研究所Shanghai Qigong Research Institute), pertanyent a la Universitat de Medicina Tradicional Xinesa de Xangai (上海中医药大学 Shanghai University of Traditional Chinese Medicine). Aquest curs es centrarà concretament en la seqüència del Txikung de les Sis Direccions, Liu He Gong 六合功.

La forma del Txikung de les Sis Direccions, també anomenat Txikung de la Unificació de Sis, promou l’harmonització en la persona de la part física i la psíquica, l’experiència interior i l’experiència exterior. També ens ajuda a desenvolupar la percepció de la força vital o qi (“txi”) i a promoure la seva circulació natural sense bloquejos.

La seqüència està composta de moviments relativament senzills que faciliten la memorització i per tant l’entrada a un estat meditatiu de pràctica profunda, cosa que la fa una forma de Txikung especialment accessible a persones de tots els nivells.

Facilitadora: Estel Vilar Bofill, instructora i traductora del xinès, formada a l’Institut de Recerca en Txikung de Xangai de la Universitat de Medicina Tradicional Xinesa de Xangai. Impulsora i coordinadora del centre la Llanterna.

Horari: Curs regular setembre – juliol

  • Dimarts de 10:00 – 11:00 (la Llanterna)
  • Dimecres de 19:00 – 20:00 (la Llanterna)
  • Divendres de 10:00 – 11:00 (Cantonigròs)

Preu: 30 euros / mes (1 sessió setmanal)

Lloc: la Llanterna – Carrer del Pont, 19. Torelló

Contacte: estel@lallanterna.com | 609 86 31 80