Qigong · vitalitat

Amb Montse Carbonell: Formada en tècniques del qigong amb Neus Pintat

El significat en xinès de qigong (气 qigong) és treballar, o exercitar, l’energia vital, el qi. Això ho fem mitjançant el que en la teoria del qigong s’anomena les “tres regulacions” (三调 san tiao ): regulació del cos, regulació de la respiració i regulació de la ment.

Regulem el cos adoptant diferents postures i a través de moviments que promouen la circulació del qi. Proposem exercicis diferents en funció de l’estació de l’any en que estem, ja que segons la teoria dels Cinc Elements (五行 wu xing) de la Medicina Tradicional Xinesa, cada època de l’any està relacionada amb certs sistemes d’òrgans interns. Per exemple, la tardor està relacionada amb les funcions dels pulmons i l’intestí gros, així, a la tardor podem proposar exercicis específics de qigong per a treballar aquests òrgans.

La regulació de la respiració és molt important en el qigong, la regulem fent-la conscientment durant els exercicis i també en la pràctica de la meditació.

Tractem de regular la nostra ment tot aprenent a observar les pròpies emocions, les quals segons la MTX també estan relacionades amb el sistema d’òrgans interns (cor, pulmons, ronyons…), i cultivant un estat serè i de confiança en la vida.

Estructura general de la sessió:

Escalfament del cos

Postura bàsica

Exercicis dinàmics (corresponents a l’estació de l’any)

Exercicis respiratoris (meditació)

Diàleg (explicació de la relació dels òrgans interns amb les emocions i comentaris)

Horari:

Dilluns matí de 10 a 11

Dimarts tarda de 5 a 6

Preu: 10 euros/mes (contribució a la Llanterna)

Contacte: mcarbodom@gmail.com | 628 26 82 89