Introducció al Txikung Espontani

Diumenge 4 d’abril – Pascua
Matinal de Txikung 10:00-13:00

Taller d’aprofundiment en la pràctica del txikung obert a participants amb una bona base de pràctica de txikung, preferiblement que coneguin la forma del Txikung de les Sis Direccions (Liuhegong 六合功).

El Txikung Espontani (Zifagong) o Txikung de Moviment Espontani (Zifadonggong) és un tipus de pràctica peculiar dins del món del txikung. Combina la pràctica meditativa del txikung estàtic amb el moviment del txikung dinàmic, per això el txikung espontani es considera un tipus específic de txikung estàtic-dinàmic. Generalment, es practica introduït per una forma de txikung dinàmic. En aquest curs, s’introduirà a partir de la forma del Txikung de les Sis Direccions (Liuhegong o Txikung de la Unificació de Sis).

Es tracta d’una pràctica que activa un procés natural i individualitzat de desbloqueig i re-equilibrament de la circulació del qi a través de la intensificació del flux de qi primigeni induït pel propi estat meditatiu i amplificat per la pràctica en grup. Aquest procés ens pot confrontar a bloquejos físics, emocionals o psicològics que tinguem i no és sempre fàcil de transitar. No és una pràctica apta per tothom ja que requereix una gran disciplina interior de no-intervenció en el procés espontani.


Programa:

  • Introducció teòrica sobre el Txikung Espontani i les bases fonamentals de la pràctica.
  • Revisió i pràctica de la forma del Txikung de les Sis Direccions.
  • Pràctica de Txikung Espontani
  • Aclariments
  • Tancament de la pràctica

Facilitadora: Estel Vilar Bofill, instructora i traductora del xinès, formada a l’Institut de Recerca en Txikung de Xangai de la Universitat de Medicina Tradicional Xinesa de Xangai. Impulsora i coordinadora del centre la Llanterna.

Data: Diumenge 4 d’abril de 10 a 13h

Places molt limitades. Cal portar roba còmoda que no oprimeixi l’abdomen i mitjons gruixuts o sabates còmodes d’ús interior.

Preu: 30 euros / matí

Contacte: Estel Vilar 609863180 | estel@lallanterna.com

Lloc: la Llanterna. Carrer del Pont, 19. Torelló.