Pràctica de relaxació

Gotes d’aigua

Aquesta senzilla pràctica de meditació ens pot ajudar a cultivar un estat de calma i benestar interior. Podem fer-la de manera habitual un o dos cops al dia, o bé quan necessitem gestionar un moment d’angoixa, nerviosisme o preocupació. Consisteix en visualitzar l’experiència de rebre les ones circulars d’una gota caient damunt la superfície de l’aigua a través del nostre cos en una sèrie de punts.

Abans de començar, seurem en posició de lotus, si en tenim la pràctica, o bé senzillament en una cadira, amb els peus paral·lels separats a l’amplada dels malucs, seient només damunt d’un terç de la cadira, cosa que permet tenir l’esquena naturalment més dreta. Deixem reposar les mans damunt dels genolls, amb els palmells cap amunt o cap avall, com estiguem més còmodes.

Les zones que anirem relaxant punt per punt, gota a gota, son: el front, les galtes, el coll, l’estómac, les costelles, el melic, els malucs, les cuixes, les cames i els peus.

Fixeu-vos en els punts marcats en blau sobre el dibuix.

Visualitzarem les gotes com cauen, una a una, davant nostre a l’altura d’aquests punts, i sentirem com les ones concèntriques travessen el nostre cos, com si no els suposés cap obstacle. No es tracta simplement d’imaginar-ho sinó de viure-ho de la manera més vívida possible, de sentir com les ones concèntriques es propaguen en cercles expansius i, a mesura que flueixen a través del nostre cos, ens ajuden a relaxar-lo profundament.

Farem la pràctica tot escoltant l’àudio que trobareu a continuació, així podeu tancar els ulls i deixar-vos portar.

Que aquests minuts de pràctica ens ajudin a retrobar la nostra essència de serenor i que la puguem mantenir en els afers del dia a dia.