Any nou xinès 2021

Veure any 2022:

Any del tigre d’aigua 01/02/2022 – 21/01/2023

Any del bou de metall 12/02/2021 – 31/01/2022

Segons el calendari lunar tradicional xinès, l’any nou començarà el dia 12 de febrer del 2021 i es correspondrà a l’any del bou de metall, la combinació xin chou 辛丑, en el sistema de troncs celestes i branques terrestres.

El cicle dels 12 animals de l’astrologia xinesa s’inicia amb la rata, i continua amb el bou en segona posició. L’any de la rata (2020) representa un re-començament que d’alguna manera implica el trencament amb moltes coses, per això l’any que segueix, el del bou, representa una etapa de reconstrucció i consolidació del nou paradigma.

Podem mirar-nos l’any 2021 des de la perspectiva del caràcter del bou, un ésser que simbolitza la força del treball, un suport sòlid i un temperament equilibrat i amè. D’altra banda, també té pot tenir una vessant negativa, tancada, passiva i tossuda; i una certa indecisió i desconfiança característica del bou de metall.

Es tracta d’un any per a construir des dels fonaments més bàsics i fer inversions a llarg termini de la nostra energia i recursos. Caldrà evitar els riscos i l’expectativa de beneficis immediats. El 2021 és un any que ens convida a cultivar la persistència i la paciència en en treball, i a treballar per una bona causa que transcendeixi el nostre benefici personal.

En l’àmbit de la salut, a banda del sentit comú en els hàbits de higiene i la bona alimentació davant de la situació de pandèmia que estem vivint, cal tenir cura de la salut emocional i saber equilibrar el temps de treball amb el de descans.

La família és un aspecte central del signe del bou, una faceta de la vida que s’enfortirà en aquest any, en què també és propici l’inici de relacions duradores. Es farà manifesta la importància de la família i les relacions properes i càlides en les nostres vides.

En definitiva aquest 2021 podem aprofitar els trets positius del bou i anar amb compte amb els no tan positius com la tossuderia i la passivitat. Serà un any més equilibrat, on entomarem les nostres responsabilitats i es recompensarà el nostre esforç i capacitat de resiliència. Serà un temps per a la reconstrucció emocional, espiritual i econòmica, absolutament necessària després del reset que ens ha obligat a fer l’any de la rata. Caldrà una reconstrucció basada en criteris més viables que els que hi havia hagut fins ara. En l’any 2021 domina el principi yin, que ens fa entrar en contacte amb el nostre interior, i amb els cercles de relacions properes.

Des de la Llanterna us desitgem un 2021 i un any del bou de metall ple de salut, amor i prosperitat! També us oferim cursos i sessions individuals per a ajudar-vos a mantenir l’equilibri del cos i la ment; un espai i uns temps per a tenir cura del benestar interior i exterior.