Any del tigre d’aigua 2022

La celebració de l’any nou xinès o la Festa de la primavera s’escau en la segona o tercera lluna nova després del solstici d’hivern. Aquest any concretament estrenarem l’any del tigre d’aigua el dia 1 de febrer del 2022, serà l’any xinès 4720. A la Xina i a molts d’altres països de l’Àsia Oriental, les celebracions d’any nou s’allarguen dues setmanes, es tracta de la festivitat més important de l’any.

Simbolisme de l’any del tigre

El tigre, un rei entre les bèsties en la cultura xinesa, fou el tercer en la cursa llegendària que convocà l’Emperador Groc per a determinar l’ordre del cicle de 12 anys vinculat al calendari tradicional xinès. El precediren l’astuta rata i el bou diligent. L’any de la rata representava un temps de ruptura, un canvi de paradigma; l’any del bou representava la consolidació d’aquest nou paradigma; i l’any del tigre, en general, indica una època de grans canvis inesperats, que podran ser més positius per uns que per d’altres. El símbol del tigre destaca per l’ambició i la generositat, s’enceta un temps on el progrés social torna a semblar possible. En funció de l’any de naixement de cada persona, l’horòscop xinès proporciona lectures més personalitzades sobre les tendències de l’any.

Els 12 animals de l’horòscop xinès i els anys als quals es corresponen.

En termes generals, el tigre és un símbol de poder, prestigi i independència. En l’energia del tigre predomina l’element yang (energia activa, calorosa, ascendent, masculina, etc.) i l’element fusta. Aquest any, com explicarem a continuació, el signe del tigre es combina amb l’element de l’aigua en el cicle de 60 anys, cosa que li confereix un tarannà més introspectiu i pot potenciar la seva capacitat de desenvolupament i creixement.

El cicle de 60 anys

A banda del cicle de 12 anys determinat pels 12 animals de l’horòscop xinès, també es consideren cicles de 60 anys en què conflueixen dos paràmetres: els troncs celestes i les branques terrestres.

Els troncs celestes son una combinació del sistema yin-yang i el sistema dels cinc elements (wu xing):

jia = yang fusta
yi = yin fusta
bing = yang foc
ding = yin foc
wu = yang terra
ji = yin terra
geng = yang metall
xin = yin metall
ren = yang aigua
gui = yin aigua

D’altra banda, les branques terrestres van lligades al sistema dels 12 animals de l’horòscop xinès:

zi = rata
chou = bou
yin = tigre
mao = conill
chen = drac
si = serp
wu = cavall
wei = cabra/ovella
shen = mico
you = gall
xu = gos
hai = porc

En combinar els 10 troncs celestes i les 12 branques terrestres, el primer any del cicle de 60 anys s’anomena jia zi, (rata de fusta yang), el següent és yi chou (bou de fusta yin), etc. L’onzè any és jia xu (gos de fusta yang), d’aquesta manera es van combinant fins a recomençar el cicle.

Segons aquest sistema, l’any 2022 serà l’any ren yin 壬寅 o del tigre d’aigua yang, la 33ena combinació del cicle de 60 anys. L’element aigua es relaciona amb el color negre i el yang amb l’energia masculina, per tant també podem dir que el 2022 és l’any del tigre negre mascle.

Tigre: element fusta, primavera, carnívor, solitari, dominant, autoritari, segur d’ell mateix.

Aigua yang: aigua en moviment, riu, cascada.

Imatge global (tigre/fusta + aigua en moviment): Un tigre que camina dins del riu, un arbre dins del riu, una barca de fusta dins del riu.

Des de la Llanterna us desitgem de tot cor que navegueu amb pau i gratitud les possibilitats infinites que us brinda el nou any. Estarem contents de poder-vos acompanyar en el camí si ho voleu:

Cursos regulars de Txikung, Ioga i Seitai a la Llanterna

Sessions individuals d’Acupuntura, massatge shiatsu o tailandès, Reflexologia, gestió de l’estrès, Homeopatia, etc. a la Llanterna.