Fortià Prat Planas

Conegueu els col·laboradors de la Llanterna

Fortià:

“Em vaig adonar que hi havia moltes coses interessants per a aprendre, que d’alguna manera totes anaven lligades”.

En Furti, com se’l sol anomenar, és fill de Torelló i molt conegut al poble. La seva presència no deixa a ningú indiferent, i el seu caràcter sol despertar admiració.

Abans de descobrir el món de la medicina tradicional xinesa i japonesa, en Furti treballava d’administratiu en l’empresa familiar i també s’havia dedicat alguna temporada fer de DJ. Sempre li havien agradat els remeis casolans i la medicina natural, però no havia començat a cultivar encara la connexió amb ell mateix, gaudia més de la música estrident, la velocitat i sobretot d’estar sempre envoltat de gent, per a no sentir-se mai sol. Se sentia “enfadat amb el món”.

La seva vida va canviar de rumb quan va començar a rebre els primers massatges de shiatsu, a l’edat de 26 anys. L’experiència li va obrir un món nou i li va aportar molts canvis positius. Tan fou així, que va començar a formar-se en aquesta tècnica, i mica en mica va anar aprofundint en el món de la Medicina Tradicional Xinesa amb l’estudi de la reflexologia, l’acupuntura i del txikung. Un camí, segons ell, “de constant aprenentatge i sense retorn”, que tot just comença.

A partir de la comprovació dels seus beneficis a través de la pròpia experiència com a pacient, en Furti ha volgut incorporar ell mateix aquestes tècniques de les tradicions orientals, entusiasmat de poder exercir un ofici de manera independent, que li permet posar en pràctica tan els seus coneixements com la seva part intuïtiva. De fet, a la Xina hi ha una gran tradició de terapeutes invidents de massatge tradicional i reflexologia, molt respectats pel seu sentit del tacte fortament desenvolupat.

En Fortià té consulta d’acupuntura, reflexologia i shiatsu a la Llanterna.

Contacte: fortiap@gmail.com | 660 771 755