Montserrat Carbonell Domingo

Conegueu els col·laboradors de la Llanterna

Montse:

“Hi ha un moment que has d’apostar per la vida”

Castell de Besora, 2020

“Quan l’any 2011 em van diagnosticar un càncer de recte, tot just feia quatre anys que havia patit una leucèmia, la meva germana feia pocs mesos que havia mort de càncer de mama i al meu marit feia poc més d’un any que li havien diagnosticat Alzheimer.”

Així comença el relat de la Montse, professora d’anglès jubilada i antiga treballadora d’una coneguda empresa metal·lúrgica de Torelló. En aquestes circumstàncies, semblava impossible tirar endavant i es feia difícil veure el sentit de la vida.

En aquella època, a través de l’associació d’Osona Contra el Càncer s’havia activat un projecte per a donar suport als pacients de càncer en un espai del CAP Osona a través d’exercicis cos-ment de la Medicina Tradicional Xinesa coneguts com txikung o qigong. La Montse ho va anar a provar, amb certes reserves, però sense tenir gaire res a perdre-hi. De seguida va sentir l’impacte immediat de la pràctica. Era el seu moment per a carregar les piles.

Va trobar en el txikung l’eina per a regular el seu estat anímic i activar la vitalitat física, trobant de nou el sentit i la motivació de viure amb serenitat, confiança i independència. Una eina que, després d’anys de pràctica, vol compartir amb aquells que ho necessitin.

La Montse ofereix actualment classes de txikung de manera voluntària a la Llanterna.

Contacte: mcarbodom@gmail.com | 628 26 82 89