Txikung – Sis Direccions

Una pràctica contemporània i ancestral per a la promoure la vitalitat,

el benestar emocional i l’auto-coneixement profund.

El Txikung (Qigong), germà del Taitxí i cosí del Ioga, és un conjunt de tècniques mil·lenàries xineses que s’han mantingut vives i en evolució fins als nostres dies. Es tracta de tècniques basades en la regulació del cos (postura i moviment), la respiració, i l’estat mental i emocional, que cultiven l’experiència unificada de cos-respiració-ment. La pràctica del Txikung promou la vitalitat, l’equilibri emocional i la serenitat. El Txikung és una de les branques de la Medicina Tradicional Xinesa, juntament amb l’Acupuntura, el massatge Tuina, la Fitoteràpia i la Dietètica xinesa. La finalitat última del Txikung és l’estudi de la pròpia naturalesa i de la vida.

Existeixen milers d’estils diferents de Txikung. En aquest curs treballem principalment la forma del “Txikung de les sis direccionsLiu He Gong 六合功, també anomenat “Txikung de la unificació de sis”, que promou l’harmonització en la persona de la part física i la psíquica, de l’interior i l’exterior.

A través dels moviments suaus i lents del Txikung, executats en un estat de quietud i calma interior, activem la circulació natural del qi (“txi”) o força vital, tot desbloquejant els canals energètics del cos i promovent la vitalitat i el benestar.

La seqüència del Txikung de les sis direccions està composta per sis moviments que adquireixen complexitat progressivament i afavoreixen l’entrada a un estat meditatiu de pràctica profunda. És una forma de Txikung accessible a persones de tots els nivells i condicions físiques. Un cop familiaritzats amb la forma del Txikung de les sis direccions, s’aprofundirà en la pràctica del Txikung Espontani.

En la pràctica setmanal es combina l’aprenentatge del Txikung de les Sis Direccions amb altres tècniques del Txikung (meditació, relaxació, posició estàtica dreta, i d’altres seqüències de moviments), basats fonamentalment en el sistema pedagògic de l’Institut de Recerca en Txikung de Xangai (上海市气功研究所Shanghai Qigong Research Institute), pertanyent a la Universitat de Medicina Tradicional Xinesa de Xangai (上海中医药大学 Shanghai University of Traditional Chinese Medicine).

Facilitadora: Estel Vilar Bofill, instructora i traductora del xinès, formada a l’Institut de Recerca en Txikung de Xangai de la Universitat de Medicina Tradicional Xinesa de Xangai. Impulsora i coordinadora del centre la Llanterna.

Horari: Curs regular setembre – juliol

  • Dilluns 9:15 – 10:30
  • Dimarts 9:15 – 10:30
  • Dimecres 19:00 – 20:15
  • Dijous 10:45 – 12:00
  • Divendres 10:00 – 11:00 (a Cantonigròs)

Preu: 35 euros / mes (1 sessió setmanal)

Contacte: estel@lallanterna.com | 609 86 31 80

Lloc: la Llanterna – Carrer del Pont, 19. Torelló

Aplec de Qigong a la muntanya 10·10·2021 – Vídeo de Guillem Roma