Seitai

1- Que és el Seitai

El Seitai és la cultura de la vida. En un moment en què la societat dóna molta importància a l’adquisició de coneixement, s’està oblidant de donar la merescuda atenció al propi coneixement, al que sorgeix de manera instintiva del mateix organisme. El Seitai dóna espai perquè la pròpia intuïció et digui què és el que més et convé, més enllà del que l’exterior et vol fer creure que te convé.

El Seitai t’ofereix una nova manera d’enfocar la vida, et proposa fer-te càrrec del teu ésser; el Seitai t’obre el camí per permetre’t d’expressar-te i connectar amb el teu interior.

El Seitai es basa en el coneixement dels cinc moviments vitals interdependents entre sí i fer atenció a com s’expressen en la vida de l’organisme. Aquests moviments estan relacionats amb els cinc sistemes orgànics i impliquen una activitat psíquica: el moviment vertical està relacionat amb el sistema nerviós i et porta a una actitud contemplativa, organitzadora; el moviment frontal és el propi del sistema respiratori i genera pragmatisme, el moviment lateral està relacionat amb el sistema assimilo-circulatori i activa el gust i la comunicació, el moviment rotatori relacionat amb el sistema eliminatori es caracteritza per la competitivitat i el reciclatge; el moviment central està relacionat amb el sistema reproductor i es centra en la unitat i l’afecte . Quan l’ésser humà s’expressa físicament hi ha una interconnexió amb els seus òrgans i també amb la psique.

El Seitai proposa dues pràctiques: el katsuguen i el yuki. El que les diferencia d’altres pràctiques, és que no son dirigides. Quan fem katsuguen sorgeix un moviment que et permet recuperar la vitalitat, és una pràctica instintiva i permet que el propi organisme es bellugui segons les pròpies necessitats; no es tracta de mètodes que cal controlar, simplement deixem fluir l’organisme en un vaivé agradable que ens ajuda a connectar amb el nostre ésser. En la pràctica del yuki, ens comuniquem amb la vida de l’altra persona a través de las mans i d’aquesta manera escoltem el seu organisme, és similar a quan ens posem la mà al cap quan estem estudiant.

Katsumi Mamine, mestre de Seitai

2- Quan i com neix la cultura del Seitai

La va fundar el japonès Haruchika Noguchi, a principis del segle XX. Va ser una persona que va posar tota la seva  atenció en l’observació de com s’expressa la vida en l’ésser humà; va definir  l’estructura del moviment vital i espontani. També va comprovar que l’organisme té la capacitat de curar-se.  El mestre de la cultura del Seitai que tenim a Barcelona és el seu deixeble, es diu Katsumi Mamine, qui treballa des de fa dècades en la difusió d’aquesta cultura en el nostre país a través de la Fundació SEITAI, i qui va encunyar les sigles CVP per a poder explicar com es coordina el nostre organisme en la interrelació de: cap, vèrtebres i pelvis.

Haruchika Noguchi, fundador de la cultura Seitai

3- Beneficis

En una societat que sovint ens porta a viure fora de nosaltres mateixos, el benefici més important del Seitai és que ens connecta amb el nostre interior. Katsuguen és un diàleg amb nosaltres mateixos, amb el teu ésser més íntim, amb les teves cèl·lules. Es un moviment regenerador, en practicar-lo, sorgeix una respiració profunda que et dona amplitud, com un badall, i sents que alguna cosa que estava enganxada s’afluixa. En la coordinació de la CVP sents que alguna cosa es mobilitza i flueix. El nostre organisme és com una bassa, si l’agua no corre es comença a acumular la brutícia, es podreix i hi proliferen tota mena de bacteris. El dolor ens indica que hi ha un estancament intern, un cos sa és aquell que es regenera quan hi ha qualsevol trastorn.

4- Perquè us animo a practicar-lo

Perquè quan practiques Seitai, sents que estàs fent alguna cosa per tu mateix. Es gratificant quan tot es coordina i et recuperes a tu mateix. Si donem importància a expressar-nos lliurement, també l’organisme ha de poder expressar el seu jo autèntic. Es genial comprendre la vida que hi ha en un mateix;  saber com funciono i connectar amb la meva naturalesa. Això m’ajuda a confiar en la meva vida.

Facilitadora: Pepa Lavilla | Monitora de la Fundació SEITAI de Barcelona

Horari: dilluns de 18:45 – 20:15| Curs regular

Primera sessió de prova gratuïta

Preu: 35 euros/mes (1 sessió setmanal)

Lloc: la Llanterna – Carrer del Pont, 19. Torelló

Informació i inscripcions: Pepa Lavilla pepalaras@gmail.com | 654 83 49 76