Fortià Prat

Sessions de re-equilibri personal amb tècniques diverses de la Medicina Tradicional Xinesa com l’Acupuntura, la Reflexologia i el massatge tradicional. Tècniques combinades en funció de les necessitats.

El Shiatsu és una tècnica de massatge manual mil·lenària originària del Japó, on el terapeuta utilitza polzes i mans per pressionar, mobilitzar i estirar diverses parts del cos.

SHIATSU

Encara que s’hagi desenvolupat i practicat al Japó durant milers d’anys, els seus orígens els trobem fa uns 5000 anys a les muntanyes del nord de Xina, on els sacerdots taoistes practicaven una sèrie de manipulacions per reequilibrar la seva energia vital, combinades amb meditacions . Pels voltants del segle 3 aC a Xina es desenvolupava un massatge anomenat An Mo (按摩), que significa pressió i fregar o untar. Durant els primers segles dC i gràcies al fort intercanvi cultural i comercial que tenien Xina i Japó en aquell moment,  aquesta tècnica arribà al Japó i amb el temps es mesclà amb el seu tipus de massatge passant a anomenar-se An Ma. A partir d’aquí aquest massatge, adquirint d’altres tècniques com ara l’ampuku,  va anar derivant cap al shiatsu que finalment, i després de molts esforços per part dels que el practicaven, va acabar sent reconegut pel govern japonès com una teràpia legítima a mitjans del segle XX. Seguidament, el Shiatsu (juntament amb les filosofies i arts marcials provinents del continent asiàtic) es va expandir, i va ser als anys 70 quan es popularitzà més, sobretot a Europa i als EUA.

L’objectiu tan del Shiatsu com de la Medicina Tradicional Xinesa (MTX) és buscar l’auto-reparació del propi equilibri del cos utilitzant elements diversos (mans, agulla, moxa, etc.) com a eines per a tonificar, dispersar o harmonitzar l’energia (qi 气) que circula pels meridians del cos. L’estudi dels meridians és el fonament de la pràctica del massatge tradicional xinès i japonès, així com de l’Acupuntura i la Reflexologia, essent és una part molt important de la Medicina Tradicional Xinesa.

ACUPUNTURA

Els meridians son canals que faciliten la circulació del qi i la sang (qi xue 气血), connecten els diferents sistemes d’òrgans interns (zang fu 脏腑) i totes les parts del cos, com a sistema regulador de les funcions del cos. En un pla estrictament físic, que perd la visió tradicional holística que comprèn l’ésser humà en les seves dimensions indivisibles de cos-ment-esperit, els meridians es poden entendre com a paquets neuro-vasculars.

REFLEXOLOGIA

Donat que els meridians tenen una relació estreta amb el sistema d’òrgans interns, aquestes tècniques poden facilitar l’autocuració de disfuncions que hi pugui haver relacionades amb aquests òrgans i vísceres (zang fu 脏腑), moltes vegades manifestant-se en forma de bloquejos a nivell de qualsevol part del cos. Movent, tonificant i descongelant o dispersant i alliberant aquesta energia concentrada podrem restablir el flux energètic.

En quins casos ens pot ajudar una sessió d’aquest tipus?

En cas d´insomni, ansietat, dolors musculars, migranyes, disfuncions menstruals, infeccions d’orina recurrents, o simplement quan busquem un espai on refugiar-nos una estona del ritme de vida al qual ens veiem sotmesos en els nostres temps.

Fortià Prat, format en diverses tècniques de la Medicina Tradicional Xinesa (acupuntura i moxibustió, reflexologia, txikung) i en shiatsu japonès, combina diverses eines terapèutiques en funció de les necessitats i preferències de la persona que el visita.

Disponibilitat: De dilluns a divendres

Preu: 40 euros (sessions d’entre 1h i 1h30)

Contacte: Fortià Prat 660 771 755 – fortiap@gmail.com