Qigong mèdic – Sis sons antics

Una tècnica de Qigong (Txikung) per a la regulació del sistema d’òrgans interns segons els principis de la Medicina Tradicional Xinesa.

El Qigong (Txikung), germà del Taijiquan (Taitxí) i cosí del Ioga, inclou un conjunt molt divers i nombrós de tècniques mil·lenàries xineses que s’han mantingut vives i en evolució fins als nostres dies. Es tracta de tècniques basades en la regulació del cos (postura i moviment), la respiració, i l’estat mental i emocional, que cultiven l’experiència unificada de cos-respiració-ment.

Meridià Taiyin de Pulmons – Manuscrit Xinès
Biblioteca Nacional de França

Existeixen milers d’estils diferents de Qigong. En aquest curs treballem la teoria i la pràctica de la forma del “Qigong dels sis sons anticsGu Yin Liu Zi Jue 古音六字决 que combina moviments externs i interns del cos amb vocalitzacions i un estat de calma i relaxació. El “Qigong dels sis sons antics” és una de les diverses versions del “Qigong dels sis sons curatius” o “Sis sons per la salut” que es basa fonamentalment en la Teoria dels cinc elements i en el sistema de meridians de la Medicina Tradicional Xinesa. La versió que aprenem en aquest curs ha estat desenvolupada a l’Institut de Recerca en Qigong de Xangai pel Dr. Sun Lei segons la seva investigació sobre la pronunciació dels sons d’aquest mètode en el seu context històric i dialectal, així com en relació als sons espontanis humans per a alleugerir tensions fisiològiques vinculades als diversos òrgans interns.

Facilitadora: Estel Vilar Bofill, instructora i traductora del xinès, formada a l’Institut de Recerca en Qigong de Xangai de la Universitat de Medicina Tradicional Xinesa de Xangai. Impulsora i coordinadora del centre la Llanterna.

Horari: Mòdul de febrer a juny, dijous 9:30 – 10:30

Preu: 30 euros / mes (1 sessió setmanal)

Contacte: estel@lallanterna.com | 609 86 31 80

Lloc: la Llanterna – Carrer del Pont, 19. Torelló

Demostració dels “Sis sons antics” pel Dr. Sun de l’Institut de Recerca en Qigong de Xangai