Txikung Espontani

El Txikung Espontani (Zifagong) o Txikung de Moviment Espontani (Zifadonggong) és un tipus de pràctica peculiar dins del món del txikung. Combina la pràctica meditativa del txikung estàtic amb el moviment del txikung dinàmic, per això el txikung espontani es considera un tipus específic de txikung estàtic-dinàmic. Generalment, es practica introduït per una forma de txikung dinàmic. En aquest curs, s’introduirà a partir de la forma del Txikung de les Sis Direccions (Liuhegong o Txikung de la Unificació de Sis). Les sessions de Txikung Espontani s’introdueixen un cop assolides les bases del mètode del Txikung de les Sis Direccions.

Es tracta d’una pràctica que activa un procés natural i individualitzat de desbloqueig i re-equilibrament de la circulació del qi a través de la intensificació del flux de qi primigeni induït pel propi estat meditatiu i amplificat per la pràctica en grup. Aquest procés ens pot confrontar a bloquejos físics, emocionals o psicològics que tinguem i no és sempre fàcil de transitar. No és una pràctica apta per tothom ja que requereix una gran disciplina interior de no-intervenció en el procés espontani.

Per a ampliar la informació, podeu llegir l’article del blog de la Llanterna “El Qigong Espontani” d’Estel Vilar.


Continguts:

  • Introducció teòrica sobre el Txikung Espontani i les bases fonamentals de la pràctica.
  • Pràctica de la forma del Txikung de les Sis Direccions.
  • Pràctica de Txikung Espontani
  • Seguiment individualitzat

Facilitadora: Estel Vilar Bofill, instructora i traductora del xinès, formada a l’Institut de Recerca en Txikung de Xangai de la Universitat de Medicina Tradicional Xinesa de Xangai. Impulsora i coordinadora del centre la Llanterna.

Horaris:

  • Dimarts de 9:30 – 10:30
  • Dimecres de 19:00 – 20:00
  • Divendres de 15:15 – 16:15

Preu: 30 euros / mes (1 sessió setmanal)

Places molt limitades. Cal portar roba còmoda que no oprimeixi l’abdomen i mitjons gruixuts o sabates còmodes d’ús interior.

Contacte: Estel Vilar 609863180 | estel@lallanterna.com

Lloc: la Llanterna. Carrer del Pont, 19. Torelló.